contactInspiratie
Geïnspireerd ben ik door Goethe's kleurenleer, Kandinsky, Beuys (zijn ideeën over de kunst) en de colorfieldpainters (Rothko, Newman). Mijn werk kenmerkt zich door het kleurgebruik; vanuit de kleur ontstaan de vormen, meestal abstrakt en soms figuratief.

Visie
Met kunst bezig zijn is een manier van leven, bij mij op latere leeftijd ontstaan en doordrongen van de ervaring die er aan vooraf is gegaan. Het gaat niet alleen om het eindprodukt, het ontstaan van het kunstwerk, het proces wat er aan vooraf gaat is net zo belangrijk. In het proces ga ik een verbinding aan met wat er is: het materiaal, de toevallige omstandigheden, mijn gevoel en denken, maar vooral de handeling. Het is een bewegend proces waarin ik veel vreugde en vrijheid tegenkom. Onafhankelijk van mijn proces zal het schilderij een andere werking op de toeschouwer hebben. Ik hoop dat het werk in bedrijven en bij de mensen thuis ook een levende funktie kan hebben; dat het zeggingskracht heeft, kan stimuleren tot eigen creativiteit en inspiratie. Net zoals Joseph Beuys geloof ik dat ieder mens kunstzinnige kwaliteiten in zichzelf kan herkennen en dat dit doorwerkt in een ander levensgebied.
Mijn visie en kunstzinnig inzicht is mede gevormd door de antroposofie en door de zijnsgeoriënteerde visie op persoonlijke ontwikkeling; een op de humanistische psychologie enerzijds en Tibetaans Boeddhisme anderzijds gebaseerde richting.