voet inwrijving

Mijn behandeling Uitwendige Therapie begint met een gesprek waarbij ik streef naar het verkrijgen van inzicht in het lichamelijk en geestelijk welbevinden van de patiënt. Daarbij kan onder andere kennis omtrent de zeven levensprocessen, zoals die ook binnen de antroposofische geneeskunst gebruikt wordt, een behulpzame tool zijn.

Aansluitend verzorg ik een “deel-inwrijving” om U gelegenheid te geven kennis te maken met de werkwijze van Uitwendige Therapie en met de specifieke manier van ritmiserend aanraken.

Gedurende daaropvolgende weken volgt dan gewoonlijk een serie volledige behandelingen Uitwendige Therapie in een wekelijks ritme. Meestal is dit 2 keer per week en bestaat een serie uit 8 tot 12 inwrijvingen.

Na de inwrijving is het van belang om na te rusten. In de warme omhulling van de pakking, in rust en ontspanning krijgt het lichaam ruimte om de indrukken dieper op te nemen. Het is een fase van integratie die essentieel is. De werkzaamheid van de harmoniserende beweging en de aangebrachte substantie kunnen zich verder ontvouwen.

De duur van een totale behandeling bedraagt gemiddeld 60 minuten.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een totaal-inwrijving, waarbij het hele lichaam wordt behandeld en een deel-inwrijving van bijvoorbeeld alleen de rug, buik of voeten of een plaatselijke orgaan-inwrijving.

Tijdens de inwrijving wordt veel aandacht besteed aan goede omhulling van het lichaam. Die delen , waar de therapeut aan heeft gewerkt worden steeds zorgvuldig ‘ingepakt’ in een pakking met flanel of wol, om het warmte-organisme tegemoet te komen.

Tijdens de inwrijving wordt alleen het lichaamsdeel ontbloot dat ingewreven wordt. De inwrijving begint bij de rug en gaat via armen, borst, buik, bovenbenen en onderbenen naar de voeten.

Voor specifieke klachten worden vaak wikkels of kompressen met kruidenextracten toegepast.